• 10 AUG 17
  • 0

  Ricky, rus albastru

  Vi-l prezentăm pe Ricky, un rus albastru, rezident român, de 9 anișori și 8,4 kg, prezentat în clinica noastră prin aprilie, inițial, cu probleme urinare, rezolvate dar urmate de un comportament neobișnuit – mers nesigur, mers în manej, evitarea săriturilor pe locurile preferate, o lipsă a apetitului concretizată prim scăderea în greutate (la momentul intervenției 7,2 kg), plimbat până luna aceasta la mai mulți colegi în vederea soluționării noii condiții.

  La sfatul Dlui. Dr. Radu Boncea a efectuat examenul RMN în urma căruia s-a pus în evidență prezența a trei mase relativ omogene, încapsulate, cu dimensiuni cuprinse intre 0,9 și 1,5 cm, cu localizare la nivel cerebral, submeningian, zona tempero-parieto-occipitala stângă.

  Pe data de 20.07.2017 a fost programată intervenția chirurgicală, care a decurs fără incidente, sub anestezie inhalatorie, cu o durată totală de 3 ore, în urma căreia s-a reușit extirparea completă a formațiunilor. Acestea au fost trimise pentru examenul histopatologic al cărui rezultat încă îl așteptăm.

  După mai putin de 36 de ore de la preluarea pacientului recuperarea a fost mai mult decât satisfăcătoare.

  Ricky s-a întors acasă, un „acasă” pe care l-a redescoperit parcă – atât locuința cât și pe ceilalți companioni, locurile pe care în ultimele 3 luni le-a evitat acum sunt din nou explorate, iar apetitul a revenit – doar trebuie să recuperam, nu?

  Ne bucurăm pentru tine, Ricky!

  Lasă un comentariu →

Lasă un comentariu

Anulează