• 10 IUL 14

  Viziune

  Clinica FalconVet este co-fondatorul primei banci de sange pentru animale de companie din Romania, Hemopet.

  Proiectul Hemopet Blood Bank a fost initiat in 2011 de catre o echipa de medici veterinari, cu scopul de a dezvolta practica transfuzionala in Romania. Hemopet este o organizatie non-profit si are ca obiective principale informarea, dezvoltarea stiintifica a practicii transfuzionale si ridicarea standardului de calitate in serviciile medicale.
  Misiunea Hemopet este aceea de a recolta, depozita si prelucra, in conditii de maxima siguranta, sangele integral/produsele sanguine si sa le puna la dispozitia medicilor veterinari.
  Hemopet urmareste sa dezvolte practica transfuzionala prin organizarea de cursuri de pregatire, conferinte si dezbateri publice pentru medicii veterinari si proprietarii animalelor de companie.
  Cu ajutorul clinicilor veterinare partenere, Hemopet doreste sa imbunatateasca serviciile medicale din tara si sa livreze produsele sanguine potrivite intr-un timp cat mai scurt, pentru a creste sansele de supravietuire ale pacientilor.
  Falcon Vet este clinica veterinara in care banca de sange si-a desfasurat activitatea initial, aceasta din urma activand in prezent in cadrul clinicii veterinare Hemopet. FalconVet ramane insa in continuare centru de informare, centru de recoltare a sangelui, cat si partener in alte activitati initiate de catre Hemopet.